Rikosasiat

Toimimme niin asianomistajien kuin vastaajien avustajina rikosasioissa. Avustamme muun muassa esitutkinnassa, kirjallisten vastausten ja vaatimusten laadinnassa, oikeudenkäynneissä, pakkokeinoasioissa sekä valitusten laadinnassa.

Mitä on oikeusapu ja onko minun mahdollista saada sitä?

Lähtökohtaisesti asianosainen kustantaa itse tarvitsemansa oikeudellisen avun. Henkilö voi kuitenkin olla vähävaraisuudestaan johtuen oikeutettu saamaan oikeusapua valtion varoista. Henkilön tuloista riippuen asian hoitamisesta aiheutuneet kulut voidaan korvata joko kokonaan tai osittain. Lisäksi rikosoikeudenkäynnissä turvataan vastaajalle tietyissä tilanteissa hänen taloudellisesta asemastaan riippumatta puolustaja valtion varoin. Myös vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikosten uhri voi tuloistaan riippumatta saada valtion varoin kustannettavan oikeudenkäyntiavustajan. Oikeusapua ei anneta yrityksille eikä yhteisöille.

Oikeusapua ei yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus, josta asian kulut voidaan korvata.

Selvitämme toimeksiannon alussa, onko asiakas oikeutettu saamaan oikeusapua tai korvataanko hänen kulunsa oikeusturvavakuutuksen kautta, ja haemme oikeusapu-/vakuutuspäätöksen asiakkaan puolesta.